MIDDEN - DELFLAND

Gemeente geeft stokje door
DVD en foto-expositie Turandot en startsein Kromme Jongens

Op zaterdag 11 november a.s. opent burgemeester van der Tak van gemeente Westland de foto-expositie Turandot en wordt de DVD van de opera Turandot gepresenteerd. Burgemeester Roodenburg zal vervolgens het startsein geven van de eerste echte Westlandse musical.

Op 11 november 2005 werd bij de gelegenheid van het bezoek van Hare Majesteit Koningin Beatrix aan Westland en Midden-Delfland het gemeenschapskunstproject de opera Turandot gepresenteerd. Precies een jaar later op 11 november is de cirkel rond, dan zal burgemeester Rodenburg van gemeente Midden-Delfland het startsein geven voor de musical Kromme Jongens die op 8 december 2006 bij DC Prominent in De Lier van start gaat.

DVD en foto's Turandot

Een doorlopende presentatie van de dvd en de foto-expositie van Turandot zal plaatsvinden in de Oude Kerk, Kerkplein 1 te Maasland en is een initiatief van de werkgroep Drie dorpen een opera, bestuur opera Tussen Gaag en Gantel en Dario Fo, ondernemers in de kunst. De DVD, vergezeld van een mooi boekwerk met foto's en is dan te koop.

De foto-expositie van Turandot in de Oude Kerk is ook te bezichtigen op zaterdag 18 en 25 november van 11.00-15.00 uur.

Een van de foto's van de Turandot foto-expositie in de Oude Kerk in Maasland - foto: Gerard Vlekke
Een van de foto's van de Turandot foto-expositie in de Oude Kerk in Maasland;
foto: Gerard Vlekke

Kaartverkoop Kromme Jongens

Tevens start hier op 11 november om 11.00 uur en bij Dario Fo in Poeldijk de kaartverkoop van de musical Kromme Jongens. De musical Kromme Jongens is een initiatief van Peter Kruithof en Gert Kögeler. Een musical in vier bedrijven en gebaseerd op de nummers van de legendarische Westlandse band de Kromme Jongens. Het verhaal van de musical is geschreven door Ruben van Gogh en is uit het Westlandse leven gegrepen. De arrangementen zijn gemaakt door Bob Zimmerman, zijn compositie zorgde voor de traan van Maxima bij haar huwelijk. 

Musici van onder andere L'Orchestra Particolare begeleiden de musical, een productie van Dario Fo, ondernemers in de kunst.

Speeldata

8, 9, 12, 14, 15, 16, 20, 22, 28 en 29 december 2006 aanvang 20.00 uur
Op 2e kerstdag een matineevoorstelling om 14.00 uur
Locatie: DC Prominent, Scheeweg 9 in De Lier
Entree: € 30,--, incl. parkeren, garderobe, programma, 2 drankjes.

Voor meer informatie kijk op www.krommejongens.com
Voor meer informatie: Dario Fo, ondernemers in de kunst, Voorstraat 88, 2685 EP Poeldijk, Tel:0174-244455, info@dariofo.nl