MIDDEN - DELFLAND

Cursisten door VSB Fonds Westland naar Turandot

Jan Kleyberg, voorzitter van VSB Fonds Westland aan het woord;
"Een aanvraag van Dario Fo, ondernemers in de kunst bij het VSB Fonds Westland om cursisten naar de opera Turandot te kunnen laten gaan, is positief beoordeeld.

Over het algemeen zijn de cursisten bij Dario Fo geen mensen die gemakkelijk geld uit kunnen geven om theatervoorstellingen te bezoeken. Dat bracht de leiding van Dario Fo ertoe om een aanvraag in te dienen bij het VSB fonds Westland om deze mensen in de gelegenheid te stellen de opera Turandot, die in de maand april 10 keer wordt opgevoerd in Midden Delfland, te bezoeken. Het VSB fonds stelde 7.500,-- beschikbaar voor dit doel en het is aan de organisatie van Dario Fo om een en ander te organiseren.

De cursisten die naar Turandot in de Post Kogeko sporthal in Schipluiden kunnen afreizen zijn voornamelijk mensen die onderwijs volgen in de Nederlandse taal maar ook inwoners van het Westland die pas op latere leeftijd opnieuw gaan leren.
Bijzonder in dit geheel is dat in de opera ook 8 werknemers van Bloemenveiling FloraHolland meedoen die bij Dario Fo een inburgeringcursus volgen en die in de opera Turandot de rol van de beul vertolken, ook meezingen en acteren. Zowel het VSB fonds als andere fondsen stellen Dario Fo mede in staat deze opera op te voeren. Daarnaast zijn er een groot aantal sponsors die samen met de gemeenten zorgen voor de kosten van deze Mega Opera die ook door Koningin Beatrix bezocht gaat worden."


Cursisten van Dario Fo bezoeken in april opera 
Turandot, foto: Emi Barendse/Dario Fo