MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Kostuumateliers heten u welkom!

16 maart 2006. De Turandot kostuumateliers in Maasland, Schipluiden en Den Hoorn hebben een regelmatig ritme te pakken. De openingstijden staan hieronder. Kom gerust eens langs!!

Alle kostuums voor de koorleden zijn inmiddels klaar!  Het zijn kostuums in verschillende kleuren zwart waarin de koorleden op het grote podium de rol van arbeider gaan vertolken. In totaal zijn er ongeveer 225 kostuums gemaakt. Ieder koorlid is op bezoek geweest om het kostuum te laten opmeten! De kostuums voor het kinderkoor zijn ook al gemaakt, net als de gekleurde hempjes. Als laatste worden de kostuums van de solisten gemaakt.


De zwarte kostuums zijn klaar!

Openingstijden ateliers

Maasland
Dinsdag 09.00-17.00 en 19.30-22.00 (alleen bij belangstelling)
Woensdag 09.00-17.00
Zaterdag 09.00-13.00

Schipluiden
maandag t/m vrijdag 13.30 - 16.30 uur

Den Hoorn
dinsdag 9.30 - 12.30 uur en 19.00 - 22.00 uur
woensdag 9.00 - 12.00 uur en 19.00 - 22.00 uur 
vrijdag 9.30 - 12.30 uur

Kom gerust eens langs in een van de Turandot ateliers! Het is er altijd gezellig.

Kostuumatelier Maasland
Kostuumatelier Maasland in bedrijf

In het kostuumatelier in Schipluiden zijn ongeveer 20 dames wekelijks actief. In het voormalige Consultatiebureau aan de Kerkstraat wordt elke middag van maandag tot en met vrijdag hard gewerkt aan de Turandot kostuums. Gemiddeld zijn zes tot acht dames met diverse taken bezig, zoals met knippen van de stof, strijken van plooien, aan elkaar naaien van de panden en het lokken van de randen.

Kostuumatelier Schipluiden
Kostuumatelier Schipluiden

Zij zijn heel blij met de lokmachines waarmee de randen snel en efficiŽnt worden afgewerkt. En gezellig is het ook! Toen er 50 kostuums klaar waren was het feest en genoot men van een gezellige Chinese maaltijd. Op de vraag waarom zij aan dit project mee werken is het antwoord unaniem: "We hebben een heel leuk team met veel gezelligheid: allemaal voor Turandot!" In het atelier worden natuurlijk ook de dagelijkse gang van zaken in Schipluiden besproken!

Het kostuumatelier in Den Hoorn is gevestigd in het pand waar eerder Van Beek interieur was gevestigd. De dames vinden het heerlijk om op de eerste etage bezig te zijn met de kostuums voor de opera. Met het mooie uitzicht op het plein en de supermarkt ontgaat je niets!

Op 28 februari waren de dames op bezoek bij Chinees restaurant 'De Chinese Muur' (Hoornsewal) waar de eigenaar, de heer Pan, zijn gelukwensen kalligrafeerde op rijstpapier.

Kostuumatelier Den Hoorn
Kostuumatelier Den Hoorn

Lees ook:

Turandot succes!