MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Start presentatie Opera in de Polder - Turandot

Onder de noemer ‘Opera in de Polder’ produceert het Dario Fo samen met de werkgroep ‘Opera in de Polder’ een community-opera. In navolging van Carmen staat voor het voorjaar 2006 de opera ‘Turandot’ van Giacomo Puccini op het programma. Midden-Delfland is de plaats van handeling. En de gemeenschap van Midden-Delfland vormt de kern waar het project om draait. De koren en projectzangers zijn hun repetities al gestart.

Op donderdag 31 maart 2005 was er in de Oude kerk van Maasland de eerste gezamenlijke repetitie voor alle zangers. Op datzelfde moment werden ook de plannen voor deze community-opera gepresenteerd en de daarvoor op te richten stichting ‘Opera tussen Gaag en Gantel’. Genoemde werkgroep ‘Opera in de Polder’ valt onder deze stichting.

Tijdens deze eerste gezamenlijke repetitie werd er onder leiding van dirigent Rick Schoonbeek het bekende lied 'Nessun Dorma' (niemand slaapt) gerepeteerd. Dit is verreweg het bekendste lied uit de opera Turandot. Vele bekende zangers en orkesten hebben dit op het repertoire.

Turandot - Maasland

Een van de eerste prioriteiten voor de werkgroep is het bepalen van plaats en datum van de opvoering van de opera. Zeker is dat de uitvoering in het voorjaar van 2006 zal zijn. De keuze voor de 'open lucht' of in een zaal is nog niet genomen.

Op woensdag 20 april 2005 worden de eerste audities gehouden voor de solo- en ensemblerollen in de opera Turandot. Deze audities staan in eerste instantie open voor mensen uit Midden-Delfland. De audities zijn nog niet toegespitst op een bepaalde rol. Met de gekozen mensen wordt verder gewerkt in een workshop programma ter voorbereiding op de uiteindelijke selecties voor de rolverdeling.

Iedereen die mee wil doen aan dit unieke project in Midden-Delfland, en speciaal mannelijke zangers, maar ook mensen die als vrijwilliger taken willen uitvoeren kunnen contact opnemen met Flip van der Eijk.