MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Turandot: het aftellen is begonnen!

Afgelopen vrijdag 31 maart is begonnen met de opbouw van het operatheater in Schipluiden. Op 13 april is daar de eerste voorstelling van de opera Turandot: 'Drie dorpen, n opera'. Voor alle zangers en zangeressen, dansers, decorbouwers en de vele vrijwilligers uit de drie dorpen van Midden-Delfland en ook uit Westland is een spannende tijd begonnen. Nog maar een week en de eerste uitvoering in het Post-Kogeko operatheater is daar!

De flinke klus van het ombouwen van sporthal tot operatheater is begonnen. Kees Koeman is onze expert bij dit project. Vorig jaar was hij al betrokken bij de organisatie van het bezoek van koningin Beatrix aan Schipluiden. Daar maakte het publiek voor het eerst echt kennis met dit gemeenschapsproject, de opera Turandot. Ook voor de opera maakte Kees een gedetailleerd schema dat precies beschrijft wat er wanneer moet gebeuren in de periode van 31 maart tot 3 mei. Op de houten afdekvloer is door de mensen van Stageware uit Dedemsvaart inmiddels gezorgd voor een solide onderbouw van het podium waarop de honderden artiesten straks veilig kunnen optreden.

Bij Haagbouw werkten jongeren in het kader van hun praktijkopleiding aan de houten opvulstukken waarmee het imposante podium afgewerkt wordt, zodat het gaat lijken op Chinese rijstvelden. Op dinsdag 4 april zijn door Kuijf uit Nieuwkoop twee grote tenten geplaatst voor kleedruimte voor de cast en voor de ontvangst van het publiek. Ondertussen wordt gewerkt aan diverse doeken en decorstukken die u gewoon zelf moet komen bekijken bij een van de tien voorstellingen! Als de zaal straks over een paar dagen klaar is zal weinig meer herinneren aan een sporthal. De eerste repetities gaan het aanstaande weekend al beginnen. Zij zullen ongetwijfeld leiden tot een spectaculaire eerste voorstelling, een soort van premire, van onze opera Turandot!

Tribune voor 900 toeschouwers

Ondertussen zijn leden van de werkgroep 'Drie dorpen, n opera' bezig met de organisatie van de activiteiten vr, tijdens en n de voorstellingen, zoals de kostuums, grime, verkeersbegeleiding en het parkeren, de EHBO, de catering, garderobe, publieksbegeleiding en nog veel meer. De schema's met vrijwilligers zijn bijna klaar. En, heeft u al kaarten?
Voor meer informatie kijkt u op internet: http://turandot.middendelfland.net.