MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Opera Turandot landelijk de beste productie Actieplan Cultuurbereik

16 februari 2007. Turandot is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen verkozen tot meest geslaagde project binnen het ‘Actieplan Cultuurbereik’. Van de honderden subsidieontvangers maakte de Midden-Delflandse opera-uitvoering de meeste indruk. Daarom krijgt de uitvoering nog een onverwacht staartje in het Koorenhuis in Den Haag.

Daar verzorgt het ministerie op 27 maart 2007 een landelijke presentatiedag met de beste cultuurprojecten uit alle provincies. Turandot heeft als succesvolste project een half uur om een deel van de show nog eens over te doen.

De organisatoren van cultuurinstelling Dario Fo, die vrijdag door het ministerie op de hoogte zijn gesteld, zijn trots. „Een hele eer,’’ meent dirigent Rick Schoonbeek. „Dit is een fantastische beloning voor de honderden mensen die aan de uitvoering meewerkten. We moeten nog wel kortsluiten hoe we dat optreden gaan verzorgen. Doel van ons project was om zo veel mogelijk mensen te betrekken bij de opera. We willen die presentatie dan ook het liefst met 150 of 200 man op het podium doen, maar dat wordt lastig op het kleine podium in het Koorenhuis.’’

Dario Fo heeft voor de opera Turandot subsidie ontvangen van provincie Zuid-Holland in het kader van het provinciale Actieprogramma Cultuurbereik. Turandot is een community-opera, dat wil zeggen dat mensen uit de regio meespelen en meewerken achter de schermen. Op die manier wordt de hele gemeenschap betrokken bij kunst en cultuur.

Bron: Provincie Zuid-Holland.