MIDDEN - DELFLAND

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Turandot afgesloten - Kromme Jongens komen eraan!

Op zaterdag 11 november 2006 werd het operaproject Turandot - Drie Dorpen, één Opera afgesloten met de presentatie van de DVD en een fototentoonstelling. Het was precies een jaar geleden dat koningin Beatrix Midden-Delfland en Westland bezocht en in Schipluiden een eerste kennismaking maakte met Turandot. Op 21 april 2006 bezocht zij een van de vijftien voorstellingen en sprak zij in de twee pauzes vol bewondering met een aantal artiesten en vrijwilligers. Na de laatste voorstelling volgde een spetterende After-Party. De daarna volgende weken en maanden werd het afkicken voor velen.

Op deze 11 november 2006 ontmoetten velen elkaar weer en werden herinneringen aan dit mooie project opgehaald.

Nessun Dorma - Niemand Slaapt - Arnoud Rodenburg

Dario Fo was ondertussen met een aantal nieuwe projecten bezig gegaan. Eén daarvan is de musical Kromme Jongens, die in december 2006 uitgevoerd gaat worden in een van de hallen van DC Prominent in De Lier. Voor Westlanders zijn de Kromme Jongens geen onbekenden. Naast natuurlijk komkommers is het de naam van een echt Westlandse band die in de periode 1988-1997 op vele podia in het Westland stond. Zij maakten en speelden Nederlandstalige liedjes in Westlands dialect en vertelden over het lief en leed van de Westlandse tuinders. De kaartverkoop voor de musical startte ook op deze dag!

De afsluiting van Turandot en de start van de Kromme Jongens gingen bijna naadloos in elkaar over. Met de speciale Kromme Jongens truck 

kwam burgemeester Jacques van der Tak naar Maasland en onthulde eerst de Turandot fototentoonstelling terwijl burgemeester Arnoud Rodenburg op het het orgel 'Nessun Dorma' (uit Turandot) speelde. In een lange rij trokken alle aanwezigen langs de schitterende foto's. De twee burgemeesters onthulden daarna het beeldmerk van de Kromme Jongens. Twee leden van de Kromme Jongens en een aantal solisten uit de aanstaande musical zongen samen met burgemeester Van der Tak  één van de bekende liedjes uit de musical: ' Twee Tissies Druiven'. Tenslotte was de Turandot DVD presentatie aan de beurt. Wilma Sekreve, regisseur van Turandot, overhandigde Arnoud Rodenburg het eerste exemplaar van het prachtige boekwerk met veel foto's en tekst van het gemeenschapsproject Turandot, 'Drie Dorpen, één Opera'. Helemaal achterin bevindt zich ook de DVD!!

Wilma Sekreve en Jacques van der Tak

De cirkel is rond!

Met deze afsluiting Toen de startrepetitie op 31 maart 2005 werd gehouden, ook in deze Maaslandse kerk, had nog vrijwel niemand enig idee tot welk een prestatie Turandot Midden-Delfland ging brengen. Het bezoek van de koningin aan Schipluiden op 11 november 2005 toonde al een voorproefje. Daarna werden door 99 Midden-Delflanders en Westlanders 99 theepotten beschilderd bij Tineke van Gils. De veiling hiervan op 28 januari 2006 in Maasland bracht een mooi bedrag op voor de opera. Al op 31 oktober 2005 waren drie kostuumateliers geopend in de drie kernen van Midden-Delfland, maar de activiteiten begonnen daar pas echt goed te lopen na het bezoek van de koningin.

Op 31 maart 2006 begon het opbouwen van het Turandot Theater in de Post-Kogekohal. Na twee weken hard werken, repeteren en improviseren konden de uitvoeringen beginnen. Vijftien maal was het theater, met 900 plaatsen, vrijwel uitverkocht! Het publiek was laaiend enthousiast. De uitvoering, waarbij koningin Beatrix aanwezig was, had een bijzondere spanning.

De grote ontlading kwam tijdens de after-party waarbij ieder op eigen wijze het succes van Turandot vierde. De DVD en het bijbehorende boekwerk brengt veel van deze emoties weer terug en laat nogmaals zien wat een prachtig resultaat 'Turandot - Drie Dorpen - één Opera' heeft opgeleverd. Dit resultaat was niet mogelijk zonder het creatieve team van Dario Fo onder leiding van Wilma Sekreve!

Turandot DVD verkoop

Prijs boek (174 pagina's) en DVD: €45,00.

Turandot fototentoonstelling